Jump to content

myoung

Members
  • Content Count

    32
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

My Information

  • Agent Count
    3000+
  1. I was wondering if anyone had an easy solution to something that I cannot figure out when modifying a dataview. Basically, I am trying to add the following line to a dataview to display DNS information as a field, but the way the control center presents the field causes it to fail. This query works successfully when run from SQL directly: SELECT RIGHT(Computers.DNSInfo,LOCATE(':',REVERSE(Computers.DNSInfo))-1) AS `Agent DNS` FROM computers; However, when appending it to the dataview's select column (as I have done numerous times in the past), the dataview simply will not display in the control center. It looks as if Labtech is substituting commas with ;; but replacing them in the query does not appear to fix my issue. I believe it should simply be appended to the select column as this: RIGHT(Computers.DNSInfo;;LOCATE(':';;REVERSE(Computers.DNSInfo))-1) AS `Agent DNS` It appears broken in the list of selectable column with the field name as: DNSInfo,LOCATE(':',REVERSE(Computers.DNSInfo))-1) AS `Agent DNS I've tried converting the string to utf8 and multiple variations on the syntax and cannot get this to work. Does anyone have any ideas on how to accomplish this? I know I can simply show the Computer.DNSInfo column unformatted, but it's ugly and difficult to read...
  2. myoung

    GROUP BY For Searches

    Appreciate the responses. I just solved the issue with a workaround. I essentially wrote a script that queries a dataset containing the machines I need from SQL and then iterates through each to schedule a script against each of those machines. For now, this serves my current need. In the future, it would be nice to be able to create dataviews and searches with a true 'group by'. It is possible to group dataviews presently but not to select distinct records in the traditional sense from what I can tell.
  3. myoung

    GROUP BY For Searches

    Thanks, tstephens. I thought about that as a workaround but the only problem is it's not dynamic. We'd have to manually set the EDF values for the machines we'd like included in the group. If a machine is decommissioned that was set as a member or a new customer is added, we'd have to select a different machine to have the unique value. We were hoping to have this work automatically. Some other workarounds I thought of would be building a script that would essentially replicate the autojoin functionality for a specific group and search criteria using custom SQL commands, but this would be reinventing the wheel...
  4. Does anyone know of a way to make a search with 'group by' criteria and actually make it work for an autojoin? Scenario is this: I need a search that returns ONLY one machine from each client currently under contract. I have this working by modifying the search in the database and appending a group by to the end of the search. However, while the search reflects properly when viewing it in the control center, the group I linked it to for an autojoin is populating all machines from each client rather than just one from each. Creating a search by modifying it in the database is clearly a workaround so I can understand this not working properly, but I was hoping someone has encountered a similar scenario and found a method of making this work?
  5. myoung

    OSX Agent Lost Connectivity Bug

    Thanks for the heads up, guys.
  6. I sent this to Labtech support today, but I figured I would post here for anyone experiencing this issue. Standard disclaimer of 'this could be known already and I may be late to the game' on this usually applies. We are presently on Labtech 10 (awaiting upgrade to 10.5, if anyone knows any show stopping bugs I'd love to hear them) and this is in reference to OSX Agent version 100.253. We discovered an issue with the OSX agent that can cause the agent to stop connecting to the Labtech server. If a secondary server address is specified in an applied template for a machine, the pipe symbol seems to be breaking the agents ability to connect to either server address. This caused us to lose connectivity to any Mac machines that upgraded to the new agent in Labtech 10. For example: Default template configured with the Server Address field as the following: https://server.labtechserver.com|http://10.10.10.10 The agent will cease communication to the Labtech server at this point. If the secondary address is removed (including the | symbol) and the agent process is restarted, connectivity will resume. A one-liner to strip the secondary address from the template and replace it with a single server destination is as follows: sudo sed -i '' '/server_url/d' /usr/local/ltechagent/agent_config && echo 'server_url https://your.labtechserver.com' | sudo tee -a /usr/local/ltechagent_config && sudo launchctl stop com.labtechsoftware.LTSvc Obviously, you will be dead in the water if you do not have another remote management method to the machines. For a large deployment that I was tasked with troubleshooting, I was luckly able to execute that command using ARD to all of the machines. You will then have to ensure that you apply a template that will trump your default settings and specify only a single server address as a workaround. If you have access to a management utility like ARD and you are running the command as root, the syntax is slightly different: sudo sed -i '' '/server_url/d' /usr/local/ltechagent/agent_config && echo 'server_url https://your.labtechserver.com' >> /usr/local/ltechagent_config && sudo launchctl stop com.labtechsoftware.LTSvc
  7. Something that I never could quite figure out was copying multiple remote monitors between groups. From what I could tell from searching around (and I could be missing something here), there was no simple way of duplicating remote monitors that had been created under one group to another. For example, in my scenario I created a number of custom event log monitors that I wanted to move to a different group in order to change the associated Alert Template for a particular customer. The only options I could find for this were the following: 1. Drag created monitors from a machine that already had them in the navigation tree to the new group one by one (extremely tedious) 2. Use the third party utility Michael Priest created to duplicate monitors (I could not get this to work in our implementation but again, I could be missing something). 3. Manually modify the database Instead, I stumbled across an easier workaround to this issue by doing the following (forgive me if this was already known or obvious): 1. Create a new group nested under the group you would like to copy remote monitors from 2. Access the remote monitors section for the new group. You will see all of the inherited remote monitors from the parent, but you will not be able to modify the alert template for them. Highlight all of the monitors you wish to copy. 3. Right click and select 'Duplicate'. You will now have two copies of each (one greyed out, and one editable). 4. Close the window and drag the group out of the parent location where it was inheriting the monitors. All of the duplicated monitors will remain to which you can highlight them and change things like the alert template in bulk.
  8. myoung

    One patch, many computers

    Well, I'm not much help on this because I took the route of scripting (exactly like you said). I created a group that matches machines with patching enabled and do one time script executions for out-of-band patches that require immediate installs.
  9. myoung

    Force ShadowProtect Install

    I would be careful with this. I believe not removing the Acronis drivers (snapman) correctly/completely can lead to bluescreens on the machine. I began working on a script a while back to detect and remove snapman according to Acronis' documentation but I don't remember actually finishing it or testing in production.
  10. myoung

    Windows Command Prompt (Working)

    Not a part of the pilot program so I don't know what has changed for the redirector setups. Is it even attempting to launch?
  11. myoung

    LDAP Integration

    I appreciate everyone's input. Basically confirms to me that it's not what we are looking for, unfortunately.
  12. myoung

    LDAP Integration

    Can anyone share their experiences with LDAP / Active Directory integration and Labtech? I find it to be crazy that we have to manage a second set of credentials for our users but I remember when I tried to implement this in the past it seemed half-baked at best. According to the limited documentation, HTTP authentication is required to sync the password for users. Does that mean every time an AD password is changed users have to connect to the LT control center with HTTP enabled? Are there issues with the integration as a whole? Is anyone actually using this? I'd appreciate any feedback.
  13. I can tell you now that I have invested a decent amount of time into this in the past to no avail. There are several utilities Symantec makes available for removal but there are problems associated with each. Norton Removal Tool: This has the ability to remove the packages that you are likely concerned with. i.e. Norton Internet Security, Norton 360, etc. From what I can tell this is the only package available to remove these utilities but requires a CAPTCHA response from the user and offers no command line silent functionality. I have done a few very basic attempts at reverse engineering how this works and actually stumbled across a command line switch (-suppintpage) that may be what is needed. However, in testing it seems the actual functionality for the switch is missing and may have been removed. On top of it all, there are various pointers on message boards to this causing network stack issues on machines in some cases... SEPprep: Symantec Endpoint Protection offers the ability to do competitive Anti-Virus removal. In the past, this actually included these products in the supported removal listings. What they neglect to mention is that it merely launches the uninstaller for Norton products and prompts the user to remove (AKA useless). Norton Remove and Reinstall Tool: This utility appears to send metadata to Symantec to match which version of Norton/Symantec AV is currently installed and pulls down a new version of the application. I have yet to research this further to see if there is anything that can be used from it to perform the uninstall function. In summary, Norton products are malware considering OEMs install them without asking and give administrators no reliable method of removal.
  14. myoung

    Windows Command Prompt (Working)

    That specific version of NetCat has been in existence for years and gets flagged by anti-virus vendors due to the potential for misuse (i.e. as a backdoor shell). The ncat.exe executable is an updated implementation of NetCat utilized in NMap and is less likely to show false negatives although offering the same functionality.
  15. myoung

    Intel-hosted live demo of vPro in LabTech

    Does anyone have any real-world use cases for vPro in their deployments aside from KVM they can share? The thing that initially deterred me from further exploring this is the restriction on KVM access with an external graphics card present. I'm fairly confident at least 70% of our vPro enabled machines would have external cards enabled for multiple displays.
×